Domaći hleb
Sastojci (za oko 500g hleba):
- 350-400g brašna
- 200ml mlake vode
- 20g svežeg kvasca
- 2 ravne kafene kašičice šećera
- 1 ravna kafena kašičica soli
U posudu sipati brašno, u sredinu izmrviti kvasac, dodati šećer i so. Polako dodavati vodu i mešati, a zatim dobro umesiti.
Ostaviti testo na toplom mestu da se digne, oko 30 minuta. Premesiti, formirati veknicu, premazati uljem, posoliti i staviti je u podmazanu tepsiju ili kalup. Ostaviti da se testo još jednom podigne, oko 30 minuta.
Staviti u zagrejanu rernu i peći na 200°C oko 40 minuta, u zavisnosti od rerne.
Izvaditi iz rerne, poprskati vodom i zamotati u pamučnu krpu. Neka ovako odstoji 30 minuta.
brašno
200g
250g
300g
350g
400g
500g
voda
115ml
140ml
170ml
200ml
230ml
285ml
Pitam se da li danas još neko osim mene koristi <table>...</table>?
Author: eNick Category Recepti
Comments
Login to enter comment